VN beloont twee groente- en fruitveilingen

27/11/2020

Agentschap UNITAR prijst de inspanningen van BelOrta en REO Veiling om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te steunen.

Het VN-Instituut voor Opleiding en Onderzoek (UNITAR) is een van de belangrijkste VN-instrumenten voor opleidingen. Centraal in zijn opdracht staat zijn ijver om de wereld ruimere kansen te bieden om aan een betere toekomst te werken. Dat pad is afgebakend met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s). 

Bijgevolg reikt dit VN-agentschap een SDG Pioneer-certificaat uit aan bedrijven die zich hebben ingespannen om activiteiten op dat vlak mogelijk te maken. 

BelOrta en REO Veiling, twee van de grootste Belgische coöperatieve fruit- en groenteveilingen, kunnen nu prat gaan op dat VN-label, een onderscheiding voor hun productieproces dat het menselijk welzijn en de bescherming van het milieu respecteert. Wim Hubrechts van BelOrta schetst de hoofdlijnen van de ontwikkelingen die hun bedrijven de voorbije jaren hebben doorgemaakt: in alle loodsen is er LED-verlichting gekomen in de plaats van klassieke verlichting, regenwater wordt vergaard en gebruikt, minder individuele plastic verpakkingen, onderzoek en ontwikkelingen stimuleren ten behoeve van de producenten, beschermheerschap van liefdadigheidsinstellingen, acties om de tevredenheid en het welzijn van werknemers te vergroten … 

Wedden dat deze duurzame ondernemingszin in België en elders navolging krijgt?