Sophie Wilmès, een van de invloedrijkste vrouwen volgens Forbes

18/12/2020

Onze voormalige premier en huidige minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, werd door het Amerikaanse tijdschrift Forbes uitgeroepen tot een van de 100 invloedrijkste vrouwen van het afgelopen jaar.

Het is het zeventiende jaar dat het Amerikaanse zakenblad een lijst van de meest invloedrijke vrouwen van het jaar opstelt. Deze vrouwen werken allemaal op uiteenlopende gebieden zoals het bedrijfsleven, politiek, technologie, media en cultuur.

Dit jaar staat Angela Merkel bovenaan gevolgd door Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank. De derde plaats is voor Kamala Harris, toekomstig vicepresident van de Verenigde Staten. Sophie Wilmès staat op de 71ste plaats. Ze kwam in 2019 als eerste vrouw aan het hoofd van de Belgische regering te staan. Ze is dit jaar de enige Belgische in de lijst. Met haar 71ste plaats vertoeft ze tussen Rihanna en Beyoncé. Met haar 45 jaar hoort ze bij de tien jongste personen in de rangschikking. Taylor Swift is de jongste in de lijst en koningin Elizabeth II van Engeland de oudste.