Smurfen strijken neer in Shanghai

26/06/2020

Nieuw themapark gewijd aan fictieve wezentjes van de Belg Peyo opende zopas zijn deuren in China.

In de groene voorstad Sheshan, zowat veertig kilometer van de grootste stad van China, Shanghai, ging eindelijk dit smurfenpark open.

Dit nieuwe sprookjesdomein beslaat 20.000 m² en omvat vier afdelingen: Het Dorp, Het Bos, Buiten en uiteraard Het kasteel van Gargamel. De bezoekers lopen nu eens binnen en dan weer buiten rond. Overal ontmoeten ze de blauwe wezentjes zo groot als een mens, die uit hun paddenstoelenhuisjes komen om klein én groot met hun vele fratsen te vermaken.

De smurfen, ontsproten aan de pen van de Belg Pierre Culliford, alias Peyo, zijn de hele wereld rondgezworven sinds ze in 1960 voor het eerst opdoken in het stripalbum De fluit met zes smurfen uit de reeks Johan en Pirrewiet, waar ze tot dan maar een ondergeschikte rol speelden. Uiteindelijk zijn er een veertigtal albums verschenen van deze blauwe guiten met hun witte Frygische muts.

De in China razend populaire smurfen zijn nu dus neergestreken in de Sheshan National Tourist Resort van Shanghai. In dit toeristische district zijn zij de buren

van de helden van twee andere grote animatiereeksen, namelijk Toy Story en Peppa Pig. Samen vormen ze het drieluik Dream City.