Slimme en toekomstgerichte Belgische mobiliteit op Expo Dubai 2020

23/06/2021

Op de Expo 2020 in Dubai zet België volop in op zachte en slimme mobiliteitsoplossingen van de toekomst. Zijn recentste technologische innovaties op dat vlak moeten mensen, goederen en ideeën dichter bij elkaar brengen in groene, compacte en verbonden steden.

Het Mobility District is een van de drie zones waarin de 4,38 km² uitgestrekte tentoonstellingssite in Dubai is opgedeeld. Daar pronkt de Green Arch, het weelderig groene Belgische paviljoen, zelf ook een aardige 500 m² groot. In deze sobere maar elegante monoliet komt straks het puik van onze denkers en industriëlen zijn nieuwste technologische en wetenschappelijke prestaties, vaardigheden en toekomstvisie voor 2050 qua mobiliteit voorstellen aan miljoenen bezoekers uit de hele wereld. Onze bekendste en populairste stripfiguren mogen dat boeiende verhaal vertellen. Zij zijn een deel van onze cultuur, ons erfgoed. Een betere spreekbuis kunnen we ons niet indenken.

Uiteraard blijft er voldoende ruimte over om andere Belgische troeven uit te spelen. De gezellige luxebrasserie garandeert haar gasten culinaire hoogstandjes terwijl ze in goed gezelschap vanop het dakterras genieten van het weidse uitzicht over Dubai, al dan niet met ondergaande zon. Voor de obligate frieten, wafels of ander lekkers van bij ons kunnen ze terecht in de meeneemkiosk. Belgische chocolade of souvenirs mochten evenmin ontbreken op de afspraak.

Misschien zie je zelf ook kans om tussen 1 oktober 2021 en 31 maart 2022 Expo 2020 Dubai te bezoeken.