Pairi Daiza wordt ambassadeur van het noordpoolgebied

10/07/2020

Pairi Daizi Foundation in het Henegouwse Brugelette is zopas uitgeroepen tot Arctic Ambassador door Polar Bears International, beschouwd als een van de belangrijkste organisaties voor de bescherming van de ijsberen.

Ter herinnering, eind 2019 verwelkomde het dierenpark twee ijsberen in een nieuw verblijf, The Land of the Cold, een uitgestrekt territorium dat de leefwereld van het Noord- en het Zuidpoolgebied nabootst en dat zorgvuldig werd bestudeerd om die pooldieren in de beste omstandigheden op te vangen. Het water in hun bassins wordt permanent gecontroleerd en het filteren gebeurt zonder chemische producten. Volgens een expert van Polar Bears International is The Land of the Cold een van de grootste verblijven dat ook het best is uitgerust voor het welzijn van deze dieren, geboren tussen de mensen. Pairi Daizi kreeg de onderscheiding dankzij zijn uitstekende infrastructuur en talrijke inspanningen om in het dagelijkse beheer van het dierenpark de klimaatopwarming tegen te gaan.

De erkenning voor zijn bescherming van het noordpoolgebied en zijn strijd tegen de klimaatverandering is een aansporing om door te gaan. En Pairi Daiza blijft inderdaad opkomen voor het milieu en voor een groter bewustzijn bij het publiek.