New York Times steekt loftrompet over Gent

12/03/2019

UNESCO-Werelderfgoedstad Brugge is genoegzaam bekend in zowel buiten- als binnenland. Haar middeleeuwse straten en pleinen, romantische reien, statige architectuur, betoverende sfeer en uitstekende gastronomie laten niemand onberoerd. Nu heeft de vooraanstaande Amerikaanse New York Times volop de schijnwerper gericht op het amper 40 km meer oostwaarts gelegen Gent.

In een driedaagse stadsverkenning prijst de krant enkele van de vele troeven van dit ooit rumoerige textielcentrum aan. Gent vertoont overeenkomsten met zusterstad Brugge, maar de eigen toppers en accenten zijn de moeite van het ontdekken evenzeer waard.

Keuze te over. Van oogverblindend religieus erfgoed waar wereldberoemde kunst wordt gekoesterd, uitstekende musea van innovatief en creatief design, over levendige streetart naar gloednieuwe hotels in eeuwenoude gebouwen met naam en restaurants die in gezellige achterafstraatjes een topkeuken serveren. ’s Avonds wordt u in het schitterend verlichte centrum verwend in wijn- of cocktailbars en biercafés.

Het artikel kunt u hier lezen.