Natacha Delrez wint internationale finale wedstrijd Ma Thèse en 180 secondes

08/10/2019

De Belgische academica Natacha Delrez (Universiteit van Luik) heeft in Dakar, Senegal, de zesde internationale finale gewonnen van de Franstalige wedstrijd voor vulgarisatie en welsprekendheid Ma thèse en 180 secondes. Ze zette haar proefschrift naar infecties bij palingen gedetailleerd uiteen.

Natacha Delrez, promovenda Diergeneeskunde aan de Universiteit van Luik, heeft de 6e internationale finale van de wedstrijd Ma thèse en 180 secondes gewonnen. De Luikse wist de jury te overtuigen met haar uiteenzetting over de studie van een virus dat voorkomt bij palingen. 

In drie minuten resumeerde en vulgariseerde ze op de scène het thema van haar proefschrift in de vorm van het verhaaltje ‘Er was eens een paling, het virus en de glimworm’. Uitmuntend voorgedragen. De NFWO-kandidate, die het derde jaar van haar proefschrift begint, onderscheidt zich hiermee van de 18 deelnemers aan deze internationale wedstrijd. Met één enkele dia is de doelstelling om wetenschappelijk onderzoek bekend te maken bij het grote publiek, duidelijk behaald.

De tweede en de derde prijs gingen respectievelijk naar de onderzoekster Farmacologie Tianarilalaina Tantely Andriamampianina over ontstekingsremmers, van de Universiteit van Mahajanga in Madagaskar, en naar de Franse musicoloog Tom Mébarki, van de Universiteit van Aix-Marseille, met zijn uiteenzetting La folie organisée dans l’opéra buffa rossinien. Vers une transhistoire du son.