Namen 7e beste Europese bestemming

18/02/2020

Internetgebruikers hebben Colmar uitgeroepen tot beste Europese bestemming vóór Athene, Tbilissi, Wenen, Cascais, Sibiu en op 7: Namen.

In 2019 hield de site European Best Destinations een internetpeiling om de beste Europese bestemming te kiezen. Boedapest was toen winnaar en Dinant eindigde op plaats 11, met 17.122 voorkeurstemmen.  Het toerisme steeg van 15% naar 30%.

Dit jaar draagt Colmar in de Elzas de palm weg en staat Namen op plaats 7, met in totaal 30.102 stemmen, waarvan ‘71% uitgebracht in het buitenland’, licht schepen van Toerisme Anne Barzin toe.

Toen de stad kandideerde, hoopte ze vooral internationaal meer in de kijker te lopen. Dat wordt ongetwijfeld  het geval wanneer je op de site leest dat ‘Namen een boeiende stad is, ongelooflijk leuk, met het Belgische surrealisme van Brussel en het romantische van Boedapest of Brugge.

Namen, de hoofdstad van het Waals Gewest aan de samenvloeiing van Maas en Samber, met stroomopwaarts een machtige citadel. Slenter door de oude straatjes van het stadscentrum en ontdek onder meer het Félicien Ropsmuseum en de heldere Sint-Albanuskathedraal.

Ga er zeker ‘s naartoe voor ze door toeristen overrompeld wordt.