Meghan Markle promoot België…

07/11/2019

Het begon allemaal met een video die door de Brusselse danseres Jeny Bonsengen op sociale media werd geplaatst.

Een paar danspassen met haar jonge studente Anae, 9 jaar oud, en de buzz kwam op gang. Na twee weken werd het filmpje meer dan 16 miljoen keer bekeken... echte sterren staan zijn er niets tegen. Dit is al een prestatie op zich, maar het verhaal eindigt daar niet.

De video werd bekeken door Meghan Markle die hem naar tv-gastvrouw Ellen DeGeneres stuurde met het berichtje "Wat vind je ervan? Heb je gezien hoe geweldig dit meisje is?”. Toen ging de bal aan het rollen. De twee Belgen werden uitgenodigd in New York om deel te nemen aan de Ellen Show. In het interview zegt Jeny: "Samen verspreiden we hoop en een zeer positief beeld van liefde. Ik denk dat die liefde geen kleur kent", alvorens met Anae aan een Afro-huischoreografie te beginnen die warm werd onthaald.

Bij hun terugkeer naar België worden ze op de luchthaven als echte sterren opgewacht. Little Anae herhaalt de boodschap die ze beiden met deze dans willen overbrengen. "Stop racisme". De publiciteit van de afgelopen dagen zal Jeny Bonsenge ongetwijfeld in staat stellen om niet alleen haar dansschool, maar ook het liefdadigheidsproject waar ze bij betrokken is, Dance4kids, succesvol af te ronden. Dit project helpt kansarme jongeren in Portugal en binnenkort ook in Congo. Het duwtje in de rug van de Ellen Show zal deze mooie projecten zeker helpen verder te ontwikkelen.