Marcolini, meester-chocolatier van wereldniveau

29/10/2020

Vorige maandag riep een jury van onafhankelijke journalisten de Belg Pierre Marcolini unaniem uit als winnaar van de wedstrijd ‘beste banketbakker ter wereld’ op de World Pastry Stars 2020.

Deze ongetwijfeld verdiende onderscheiding bekroont een groot talent dat moeite nog knowhow spaart om in zijn ambacht de top te bereiken. Hij brandt immers als een van de weinige chocolatiers zelf zijn cacaobonen. Elk jaar reist hij de hele planeet rond op zoek naar topproducten, die hij zelf bewerkt.

Nadat hij in 1995 in Lyon was verkozen tot wereldkampioen banketbakken, besloot Pierre Marcolini voor eigen rekening te werken. Hij begint bescheiden, in een atelier van 30 m² buiten Brussel. Vandaag produceert zijn manufactuur van 3.000 m² in Haren jaarlijks 230 ton pralines. Pierre Marcolini is ook een multinational met 400 werknemers wereldwijd, die zijn zaligheden verkoopt in zijn winkels in onder meer Japan, Parijs en China.