Lous and The Yakuza, belovend talent

21/12/2021

Het blad Forbes rekent in zijn selectie 2021 de Belgisch-Congolese zangeres Lous and The Yakuza bij de veel belovendste talenten van de Europese scene en de SACEM heeft ze de "Francis Lemarque Revelation Prize" toegekend.

Nadat ze in 2020 te gast was op de Amerikaanse praatshow van Jimmy Fallon deed ze begin 2021 op de Victoires de la Musique het Parijse publiek naar adem happen. Ook de modewereld ging achter haar aan, eerst het huis Chloé en daarna Louis Vuitton, die haar koos als uithangbord voor zijn herfst-zomercollectie 2020-2021. Het nieuwe goudhaantje bevestigde haar status van aankomende ster waar rekening mee te houden valt.

 

Elk jaar gaat het Amerikaanse economisch tijdschrift in 1917 opgericht door Bertie Charles Forbes op zoek naar talent uit heel uiteenlopende domeinen, van muziek over media via sport of financiën. Lous and The Yakuza is niet de eerste Belgische persoonlijkheid in de Forbes-ranglijst. In 2020 was Angèle al een van de 30 invloedrijkste Europese artiesten jonger dan 30. Hét bewijs dat je hoe langer hoe minder om Belgisch talent heen kan.

De Franse beheersmaatschappij voor auteursrechten heeft Lous en The Yakuza de "Francis Lemarque Revelation Prize" toegekend tijdens de Grands Prix Sacem 2021.

Auteur-componiste-vertolkster Lous, een verhaspeling van Soul, heet in het echt Marie-Piera Kakoma, een blije meid van 24 die over droeve dingen zingt. Ze zet zelfverzekerd haar klim naar de top voort, met een uitstraling die niemand kan weerstaan.