Liege Airport wordt logistieke draaischijf van WFP

08/05/2020

Na de WGO heeft nu ook het VN-Wereldvoedselprogramma (WFP) Liege Airport uitgekozen als een van zijn drie logistieke draaischijven in de wereld die zijn humanitaire missies in de ontwikkelingslanden moeten ondersteunen.

Naast Luik geeft het WFP de voorkeur aan luchthavens in China en Dubai als zijn drie humanitaire draaischijven in de wereld. Ze liggen in de buurt van de locaties waar medisch materiaal wordt vervaardigd en zijn verbonden met regionale draaischijven in Ethiopië, Ghana, Maleisië, Panama en Zuid-Afrika, vanwaar een vloot kleine vliegtuigen goederen en personeel naar de prioritaire landen vliegt.

Een Boeing 757 gecharterd door het WFP is al opgestegen van de nieuwe hub voor humanitaire hulp wereldwijd, met 16 ton medische vracht en uitrusting voor persoonlijke bescherming (maskers en handschoenen) aan boord, voor rekening van UNICEF en het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC). Bestemming: Burkina Faso en Ghana.

‘Ons wereldwijde systeem voor logistieke steun is operationeel. Dit transport is het eerste in een lange reeks die we door de lucht uitvoeren, wereldwijd’, stelt Amer Daoudi, directeur responsoperaties voor COVID-19 bij het WFP.