Liege Airport uitgeroepen tot beste vrachtluchthaven ter wereld

06/11/2020

Op de 36e editie van de Air Cargo News Awards is de luchthaven van Luik uitgeroepen tot de beste vrachtluchthaven ter wereld voor het jaar 2020.

Nog andere grote internationale luchthavens waren genomineerd in de categorie Beste vrachtluchthaven ter wereld voor het jaar 2020. Maar Luik ging door het plafond en liet vier kanshebbers, waaronder Schiphol en Hong Kong, achter zich.

‘Het is een uitzonderlijke onderscheiding voor een jaar waarin wij tal van uitdagingen zijn aangegaan. Die hebben uiteraard te maken met onze rol van essentiële schakel in het beheer van de gezondheidscrisis, met onze positie van transportluchthaven  voor medisch materiaal maar ook met de flexibiliteit van onze teams die oog hadden voor de verwachtingen en bezorgdheid van onze klanten’, aldus een tevreden Luc Partoune, CEO van Liege Airport.

Het klopt dat het sinds enkele jaren de snelstgroeiende luchthaven van Europa is. Dat komt door zijn gunstige geografische ligging en door een goede treinverbinding, die potentiële klanten lokt. Het flexibele dienstenaanbod blijft de hoofdtroef van Liege Airport ten opzichte van zijn concurrenten.

Ter herinnering: de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties besloten in 2020 trouwens  hun logistieke hub in Luik te installeren, met name om medisch en humanitair materiaal te leveren aan ontwikkelingslanden.