KU Leuven klimt in wereldranglijst

06/07/2023

De Belgische universiteit KU Leuven is 15 plaatsen gestegen in de Quacquarelli Symonds World University Rankings en staat nu op 61.

‘Dit is een mooie erkenning van internationale academici en werkgevers voor het harde werk van onze onderzoekers’, zegt Luc Sels, sinds 2017 de rector van KU Leuven. De universiteit stijgt erboven uit wat haar internationaal onderzoeksnetwerk en academische reputatie betreft. Ze scoort ook hoog op de QS citaten-index.

Van de zowat 1.500 academische instellingen hebben verscheidene Belgische universiteiten een hoge score op de QS. Ook Universiteit Gent, de Université Catholique de Louvain (UC Louvain) en de Université Libre de Bruxelles (ULB) staan in de top 200.

Of het gaat om bio-inkt, de fabricage van bioplastics of revolutionaire ontdekkingen qua immunotherapie, zo vaak blinken Belgische universiteiten uit in academisch vernuft en sturen zij veranderingen aan.

Wist u dat het uitwisselingsprogramma Erasmus Gent uitgeroepen heeft tot dé topbestemming in 2023? Bent u een jonge student die in het buitenland wil studeren, waarom dan niet uw kans wagen in Gent, Leuven, Brussel of een andere Belgische universiteitsstad?