Kent u de laatste Belgische historie al?

27/01/2022

Natasja, Kuifje, Marsupilami, Suske en Wiske, Bollie & Billie, Kari Lente, Blake en Mortimer, de Kiekeboes, Lucky Luke, de Smurfen, Robbedoes en Kwabbernoot, Barracuda, Largo Winch, Nero. Wat hebben al die stripfiguren met elkaar gemeen?

Behalve dat ze allemaal Belgisch zijn, staan ze samen in een boekje van 34 bladzijden dat begin februari uitkomt. De tekeningen uit bekende strips of originele tekeningen zijn duidelijk te zien als watermerk. U zult zelf het scenario aanvullen met elke reis die u maakt; u leukt de tekeningen op met tekst die ietwat officieel klinkt maar zovele deuren opent wanneer u de wijde wereld intrekt.

In deze bloemlezing herkent u scènes uit Mannen op de Maan, De Zwarte Toren, Wat was dat leuk! of De Kwakende Queen. Jérémy, de Smurfen en de helden Blake en Mortimer van hun kant zijn speciaal voor de gelegenheid geënsceneerd. De reis is de rode draad van het verhaal, maar u komt ook symbolen uit onze hoofdstad tegen, zoals het Atomium of Manneken-Pis.

Wilt u alles weten over de nieuwe avonturen van deze helden, bezoek dan de tijdelijke tentoonstelling ‘Een nieuw ongewoon paspoort!’ in de polyvalente zaal van het Stripmuseum. Uv-licht onthult de verborgen geheimen van onze nieuwe paspoorten, zoals een dynamische video en affiches laten zien. Het zijn niet alleen superbeveiligde reisdocumenten maar ook echte kunstwerkjes.

Als Belg kunt u een gepersonaliseerd exemplaar aanvragen op uw gemeente of op de diplomatieke post in uw ambtsgebied.

U kunt als eerste dit nieuwe paspoort inkijken, een waardevolle deuropener wanneer u straks gaat reizen.