Internationale erkenning voor Rivierenhof in Deurne

30/10/2018

Verwacht wordt dat de komende 40 jaar de stadsbevolking wereldwijd zal verdubbelen, van 3,5 tot ruim 7 miljard. Daarom is het belangrijk voldoende groene ruimten en parken aan te leggen. Zij dragen bij aan de gezondheid, het milieu en het samenbrengen van gemeenschappen en verhogen dus aanzienlijk de leefbaarheid en de levendigheid in en rond de grote steden. Groendomein Rivierenhof in Deurne weet hoe het moet en kreeg daarvoor internationale erkenning.

In het Australische Melbourne organiseerde de vereniging World Urban Parks zopas haar International Parks and Leisure Congres. Daar werd het provinciaal parkdomein Rivierenhof uit het Antwerpse Deurne bekroond met de prestigieuze zilveren International Large Urban Parks Award, ter promotie van stedelijke parken in de wereld. De jury loofde de prijs uit voor de geslaagde mix van rijke natuur, bewaard erfgoed en de talrijke activiteiten die er plaatsvinden. Ook de publiekswerking, dus dat het park gebruikers laat participeren, viel in de smaak. De erkenning is een flinke opsteker voor het provinciebestuur, dat samen met de parkdirecteur, stevig heeft geïnvesteerd in de heraanleg en infrastructuur, waarbij toegankelijkheid, laagdrempeligheid voor het brede publiek en duurzaamheid centraal staan.

Trouwens, eerder dit jaar haalde Rivierenhof als eerste Belgische park ook al het kwaliteitskeurmerk Green Flag Award binnen, een oorspronkelijk Britse prijs voor kwaliteitsvol beheer van openbare groene ruimte.