Innovatieprijs voor Belgisch advocatenkantoor

13/10/2017

Het advocatenkantoor De Groote De Man uit Gent heeft een innovatieprijs gekregen van de Financial Times. De zakenkrant looft hiermee het automatisch schuldvorderingsplatform Unpaid van het kantoor. Dit platform laat bedrijven toe om de betaling van onbetaalde facturen juridisch af te dwingen, zonder tussenkomst van een rechtbank.

Unpaid checkt of een factuur in aanmerking komt voor een claim. Wanneer dit het geval is, dan vertrekt deze claim automatisch naar een gerechtsdeurwaarder, die op zijn beurt een elektronisch vonnis van de rechter krijgt. Unpaid zorgt in een klap voor meer digitalisering, administratieve vereenvoudiging en klantgerichtheid. Bovendien levert het platform tijdswinst op en maakt het de ganse procedure goedkoper.

De Groote De Man won de prijs in de categorie 'nieuwe producten en diensten' en haalde het van meer dan duizend andere kandidaten uit heel Europa. De award van de Financial Times bestaat elf jaar. Het is de eerste keer dat een Belgisch advocatenkantoor in de prijzen valt.