Erfgoedplus.be bekroond met ‘Oscar’ voor erfgoed

19/04/2017

De erfgoeddatabank ‘erfgoedplus.be’ is een van de laureaten van de ‘European Union Prize for Cultural Heritage’. De Europese erfgoedorganisatie Europa Nostra reikt ieder jaar in vier categorieën prijzen uit aan organisaties met uitzonderlijke projecten rond cultureel erfgoed.

De Belgische erfgoeddatabank erfgoedplus.be is samen met nog 38 andere projecten geselecteerd als laureaat van de prestigieuze European Union Prize for Cultural Heritage. Meer dan 200 projecten verdeeld over 18 landen dongen mee naar de prijs. Erfgoedplus.be viel in de prijzen binnen de categorie ‘opleiding, scholing en bewustmaking’. De prijsuitreiking gebeurt op 15 mei in de Finse stad Turku in aanwezigheid van Europees Commissaris voor Cultuur Tibor Navracsics en de voorzitter van Europa Nostra Plácido Domingo.

Via erfgoedplus.be is het mogelijk om cultureel erfgoed in Limburg en Vlaams-Brabant online op te zoeken. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat werken ze samen met de provincies Limburg en Vlaams-Brabant, met de stad Leuven én met verschillende erfgoedbeherende organisaties. De jury prijst erfgoedplus.be vanwege zijn uitzonderlijke bijdrage aan de erfgoeddocumentatie in België. Dat erfgoedplus.be deze prijs in ontvangst mag nemen is dan ook een hele eer, omdat die beschouwd wordt als dé Oscar op vlak van cultureel erfgoed.