Een wereldrecord in de oenologie aan de ULB!

16/12/2019

Een nieuw wereldrecord! De Wine & Dine school in Brussel (IWD) bracht 529 mensen samen in een ULB-auditorium voor de oenologiecursus van professor Fabrizio Bucella, sommelier maar ook leraar natuurkunde.

Het is niet de eerste keer dat ze het record verbroken hebben! Het IWD, dat vorig jaar al wereldrecordhouder was met 309 mensen, herhaalt deze prestatie door haar eigen wijnproeverijrecord met meer dan 200 deelnemers te verbeteren ten opzichte van vorig jaar!

Deze keer kwamen ze met 529 en wel om zich voor te bereiden op de kerst- en oudejaarsfeesten! De les begint met een presentatie van verschillende wijnen door sommelier Fabrizio Bucella. Daarna volgt het proeven van drie mousserende wijnen en drie champagnes. In die drie uur werden maar liefst 252 flessen geopend!

U weet het misschien niet, maar de Belgische oenologen behoren tot de bekendste ter wereld. Ze wonnen het wereldkampioenschap in 2013 en staan regelmatig in de top 5 van de wereld! Ze deden ook mee met het Franse kampioenschap, een van de belangrijkste wedstrijden.

Ook dit jaar won de Belgische ploeg Cefor-Namur, vertegenwoordigd door Olivier Rotiers en Philippe Berger, het Franse kampioenschap blinde wijnproeverij. Voor Olivier Rotiers is het niet de eerste keer, want hij had in 2018 al de titel van het Europees Kampioenschap gewonnen. Op de tweede plaats in de wedstrijd stonden Philippe Haid en Henry Rossignol, eveneens uit België!

België is misschien geen grote wijnproducent, maar wat wel zeker is, is dat ze de grootste kenners van deze lekker drank heeft!