DE MEESTERS VAN HET PLATINA ZIJN BELGEN!

24/10/2019

Dj’s Dimitri Vegas en Like Mike zijn door het Britse blad DJ Mag uitgeroepen tot ‘beste dj’s ter wereld’. Het Belgische duo, dat in 2015 al die titel won, onttroonde Martin Garrix, de nummer 1 van de afgelopen drie jaar!

Het Belgisch-Griekse duo wordt gevormd door de twee broers Dimitri en Michael Thivaios uit Willebroek. Zij komen als veertienjarigen in het dj-wereldje terecht. In 1999 besluiten ze op tournee te gaan door Europa en zich in het buitenland te vestigen. Eerst in Griekenland, dan op Ibiza, het mekka voor elektronische muziek, waar ze naam maken in de meest prestigieuze clubs.

 

Erkenning volgt pas in 2011 en voor het eerst komen ze de top 100 binnen, op plaats 79. Daarna gaat het hard. In 2013 halen ze de top 10 van de rangschikking. In 2014 scoren ze zilver. Tot ze zich in 2015 voor het eerst beste dj’s ter wereld mogen noemen.

 

Als koningen van het festival Tomorrowland steken ze vanaf dan nog een tandje bij. De laatste jaren knokken ze keihard en door nog meer te gaan samenwerken klimmen ze opnieuw naar de eerste plaats. Jaarlijks publiceert het Britse blad DJ Mag De top 100 van de beste dj’s, waarvoor meer dan 1 miljoen mensen hun stem uitbrengen.

 

De top 5 wordt gecompleteerd door Martin Garrix (2), David Guetta (3), Armin Van Buuren (4) en Marshmello (5). Sinds 2015 zitten ze dus opnieuw op de troon en ze zijn vastbesloten die niet meer af te staan!