DE ELZAS STICHTING BELOONT DE ULB!

29/11/2019

Bernard Dan, hoogleraar neurowetenschappen en neuropsychiatrie aan de ULB, ontving de award van de Deense Foundation voor zijn onderzoek naar hersenverlamming.

Professor Dan, auteur van verschillende wetenschappelijke artikelen en voormalig kinderneuroloog in het HUDERF Kinderziekenhuis, richt zich vooral op de ontwikkeling van kinderen, hersenverlamming, neurogenetische aandoeningen en neuropsychologie.

Voor zijn opmerkelijke ontdekkingen op dit gebied ontvangt de winnaar het equivalent van 134.000 euro in Deense kronen. Dit bedrag zal hem in staat stellen een van zijn projecten uit te voeren: het beter begrijpen van de neuroplasticiteit en de hersenfunctie van mensen met een hersenverlamming. Op lange termijn is het doel om hun toestand te kunnen verbeteren door gepersonaliseerde neurofysiologische stimulatie.

De Deense vereniging, ook bekend als de Elsassen Fonden, is die van de Deense prinses Benedikte. Zij reikte de prijs uit aan Bernard Dan voor zijn onderzoek.

Er is nog goed nieuws voor de neurowetenschapper, want hij is ook benoemd tot ere-hoogleraar aan de David Tvildiani Medical University in Tbilisi, en tot gastprofessor aan de VUB en KUL!