Chant d’Éole top op Londense wijnwedstrijd

03/08/2020

.Wijndomein Chant d’Éole uit het Waalse Quévy-le-Grand blijft maar onderscheidingen binnenhalen. Nu ook op de gerenommeerde London Wine Competition.

Vreugde alom op het 9 ha grote Domaine Chant d’Éole in Quévy-le-Grand, een charmant dorpje in de streek van Bergen. De passie en energie die het hele team dag na dag steekt in de productie van zijn mousserende kwaliteitswijnen heeft andermaal geloond. Voor de vierde keer kaapt het domein een internationale erkenning weg. Dit jaar werd zijn Blanc de Blanc uitgeroepen tot beste mousserende wijn ter wereld op de gereputeerde internationale wedstrijd London Wine Competition. Hij ging naar huis met de gouden medaille, 95 punten op 100. Nochtans was de concurrentie niet mals. Liefst 1.000 flessen uit 41 landen liet Chant d’Éole glansrijk achter zich.

 

De rij trofeeën wordt dus almaar langer. Op de Meilleur Chardonnay du Monde in Frankrijk en de Frankfurt International Trophy in Duitsland won Chant d’Éole goud en op de Concours Mondial de Bruxelles in Zwitserland stak de Belgische bubbels maar niet minder dan 900 champagnes en schuimwijnen naar de kroon. Een nooit geziene prestatie, deze viervoudige erkenning op vier grote internationale wijnwedstrijden.

Wie nog niet overtuigd is, kan het best op bedrijfsbezoek in Chant d'Eole. Ja kan er de wijngaard en zijn infrastructuur ontdekken: de persen, het rijpingslokaal en het proeflokaal, waar je kan genieten van de Brut Blanc de Blanc.