Belgische studenten winnen wereldkampioenschap diplomatie

18/03/2016

België blinkt alweer uit in diplomatie. De nationale ploeg MUN Society Belgium, die studenten van verscheidene Belgische universiteiten telt, won in Rome voor de 5e keer op 7 de diplomatiewedstrijd Harvard World Model United Nation.

Jaarlijks organiseert Harvard University dit wereldkampioenschap, telkens in een andere stad. Dit jaar namen ruim 2.000 studenten deel uit meer dan 100 landen. Jongeren van uiteenlopende nationaliteiten, sociale klassen en culturen komen bijeen om zich te buigen over de werelduitdagingen van morgen, die ook in de Verenigde Naties aan bod komen.

"Het was erg boeiend problemen te bespreken vanuit een heel andere dan de Belgische invalshoek", vertelt Louise Hannecart, studente bouwkundig ingenieur aan de KU Leuven  en voorzitster van de Belgische delegatie.

Bij MUN Society Belgium zitten heel gemotiveerde en beloftevolle studenten uit heel België die ruimdenkender willen leren zijn en vaardigheden willen ontwikkelen als praten, debatteren en onderhandelen tijdens conferenties waarop de werking van de Verenigde Naties in de hele wereld wordt gesimuleerd. De organisatie voegt de bekroning als wereldkampioen diplomatie toe aan haar al indrukwekkende erelijst, die almaar langer wordt sinds haar oprichting in 2005.