Belgische parken vallen in de prijzen

28/05/2018

Heel wat Belgische pretparken en dierparken zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards. Pairi Daiza werd zelfs uitgeroepen tot de beste zoo van Europa.

De prijs zet al jaren parken uit de Lage Landen in de bloemetjes. Voor deze achtste editie waren er voor het eerst ook Europese prijzen. Een expertenjury en 35.000 pretparkliefhebber verkozen Pairi Daiza tot beste zoo van Europa. Het Henegouwse park groeide uit van een vogelpark naar een volwaardige dierentuin, waar je onder meer panda’s, koala’s, orang-oetangs en witte tijgers kan bekijken. Het dierenpark ontving ook andere prijzen zoals die voor het beste dierenpark van de Benelux, voor de beste habitat van de Benelux met de ‘Vulkaan van de gorilla’s’, en voor de beste nieuwe habitat van de Benelux met de ‘Bloementempel van de orang-oetans’. Ook Planckendael kreeg een onderscheiding, die voor de mooiste geboorte.  ZOO Antwerpen ontving voor het Centre for Research and Conservation de Educatie-Award van België.

Belgische pretparken vielen eveneens in de prijzen. Walibi Belgium ging aan de haal met maar liefst acht awards, waaronder die voor het beste pretpark in België. Het pretpark kreeg ook de Spotlight Award voor zijn meerjarenplan waarbij 100 miljoen euro in het park wordt gepompt. Plopsa ging naar huis met vijf awards. Plopsaland De Panne is het meest kindvriendelijke familiepark en Plopsa Indoor Hasselt het beste kinderpark. Bobbejaanland en Bellewaerde ontvingen ook elk twee prijzen.