Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival

17/03/2022

Wie is Jérémie Makiese, die België op het Eurovisiesongfestival 2022 vertegenwoordigen mag?

Jérémie volgt Loic Nottet (2015), Blanche (2017) en Eliot Vassamillet (2019) op om de Belgische kleuren op de Europese liedjedwedstrijd te verdedigen.

De amper 21-jarige zanger heeft al een indrukwekkend parcours. In Antwerpen geboren en opgegroeid in Sint-Agatha-Berchem en Dilbeek voor hij naar Ukkel kwam. Van jongs af ritmeren twee passies zijn dagelijkse leven: muziek en voetbal. Hij zingt in een koor, volgt zangles en speelt bij BX Brussels (de club van Vincent Kompany).

In 2021 wordt hij de nieuwe winnaar van The Voice Belgique, met zijn vertolking van Jealous (Labrinth) en tekent hij een contract bij Universal Music. Jérémie wil zich dan aan zijn beide passies wijden en daarom zet hij zijn geologiestudie on hold. Zijn vastberadenheid lijkt te lonen, want behalve het Eurovisiesongfestival tekende hij recent een contract met Excelsior Virton en werd zo profvoetballer.

Op het festival vertegenwoordigt hij België met het nummer Miss You, dat rechtstreeks uit zijn soul-, pop-, R&B- en gospeluniversum komt. In de videoclip herkennen we de stad Bergen, met haar collegiale kerk en schouwburg.

Bezorgt dit nummer hem na de Italiaanse groep Maneskin de overwinning? Dat weten we pas in mei 2022 na de wedstrijd. In elk geval vindt men het liedje al een perfecte afspiegeling van de hedendaagse muziekscene in België.