Belgische gerechten op de kaart … in de ruimte!

19/06/2025

De bemanning van het Internationaal Ruimtestation (ISS) zal Raphaël Liégeois graag aan boord zien komen, want hij zal enkele culinaire lekkernijen uit België meebrengen.

Raphaël Liégeois is de derde Belgische astonaut in de geschiedenis van de ruimtevaart, na Dirk Frimout en Frank De Winne. In 2026 zal hij als eerste Belg witloofrolletjes met ham en kaassaus aan boord brengen, en Luikse balletjes ook nog. 

Astronauten kunnen uit honderden gerechten kiezen, weet u, en zogeheten bonus food meebrengen voor echt speciale gelegenheden. Raphaël wil zijn collega’s trakteren op een paar lekkere Belgische klassiekers.

Het is iets echt Belgisch. De witloofschotel wordt geserveerd met Orvalkaas en bereid door chef-kok Wouter Keersmaekers uit het Antwerpse Boechout. De Luikse vleesballetjes (met een zuurzoete saus op basis van Luikse siroop) door chef-kok Frédéric Lambert.

Alsof we nog niet genoeg reden hadden om te dromen van een ruimtereis! Smakelijk eten gewenst aan de paar geluksvogels die in het ISS het eindresultaat zullen voorgeschoteld krijgen.

Liégeois’ ruimtereis is momenteel gepland voor augustus 2026.