Belgisch videospel grijpt meerdere prijzen

16/11/2023

Baldur’s Gate 3, de roleplayinggame die Larian Studios eerder dit jaar uitbracht, heeft liefst zeven Golden Joysticks gewonnen.

Al bij zijn release liep het storm voor de game, die meteen een verkoophit was. Snel even opfrissen voor wie het (nog) niet heeft gespeeld: het gaat over de lotgevallen van een hoofdpersonage dat uit gevangenschap ontsnapt wanneer een vliegend schip wordt aangevallen. Nogal banaal, zeg maar.

Voortaan mag de oprichter van Larian Studios, Swen Vincke, apetrots zijn op de gewonnen zes gouden joysticks voor beste studio, storytelling, visueel ontwerp, spelersgemeenschap, pc-game van het jaar en de ultieme game van het jaar. Stemacteur Neil Newbon won de titel van beste artiest in een bijrol als Astarion. Dat zijn zeven gouden joysticks voor één game. Vincke moet zich nu een beetje Adele voelen.

Zulke knallende zege op een prijsuitreiking is een prachterkenning voor een bedrijf ontstaan ‘op een kantoortje in Gent’. Tot nu toe was de studio vooral bekend om haar Divinity-reeks, maar met het succes van Baldur’s Gate 3 zou dat wel eens kunnen veranderen.

We branden van nieuwsgierigheid om wat Larian Studios nog in petto heeft. Hartelijk gefeliciteerd, Swen en het hele bedrijf!