België tweede in Rainbow Index

17/05/2018

Liefde zou altijd moeten winnen. Dat weten we in België als de beste! Ons land staat op de tweede plaats in de Rainbow Index. ILGA-Europe rangschikt jaarlijks landen naargelang hun inzet voor en bescherming van holebi’s.

België is goed bezig! Ons land verovert opnieuw een plaats in de top 5 van de Rainbow Index. Dit jaar bevinden we ons maar liefst op de tweede plaats. Deze jaarlijkse index biedt een overzicht van hoe de rechten en de leefsituatie voor LHBTI-personen in elk van de 49 Europese landen zijn. Hij bekijkt zaken als het homohuwelijk of het recht op adoptie voor holebi’s. Maar ook de wetgeving over discriminatie, over bescherming op de arbeidsvloer of de huurmarkt en over haatmisdrijven tegen holebi’s en transgenders zitten in de index vervat.

International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association Europe, kortweg ILGA-Europe, stelt sinds 2009 deze lijst samen. De organisatie is dé motor voor politieke, juridische en sociale verandering  voor holebi’s in Europa en Centraal-Azië. Ze strijdt voor een wereld waarin iedereen kan genieten van zijn vrijheden, waardigheid en mensenrechten. Bovendien is ILGA-Europe, met hoofdzetel in Brussel, erkend door de Europese Unie als mensenrechtenorganisatie.

Op 17 mei vindt de Internationale dag tegen homofobie en transfobie plaats. Naar aanleiding hiervan staat Brussel van 4 tot 20 mei volledig in het teken staan van Belgian Pride. Meer info over het festival vindt u hier. België wil en zal blijven strijden tegen mensenrechtenschendingen op grond van seksuele geaardheid en genderidentiteit.