Belgen triomferen op de Victoires de la Musique

16/02/2023

Jaarlijks worden in Parijs de beste artiesten van de Franse muziek bekroond. Dit jaar kwamen Angèle en Stromae naar huis met een prestigieuze prijs. De trofee voor beste mannelijke revelatie ging naar Pierre de Maere.

De 38e editie van de Victoires de la Musique kleurde vooral Belgisch. Het waren namelijk Belgische artiesten die in Parijs de jaarlijkse uitreiking van de Franse muziekprijzen domineerden.

Stromae won de prijs voor beste mannelijke artiest en die voor beste album, met Multitude. Dat levert hem op amper 37 jaar in totaal al zeven Victoires in zijn hele carrière op.

Ook Angèle scoorde dubbel. Zij werd verkozen tot beste vrouwelijke artiest van het jaar. De 27-jarige zangeres ontving ook de Victoire voor het meest gestreamde album voor een artieste, met haar opus Nonante-cinq.

Ook de jonge Belg Pierre de Maere verdient alle lof, met zijn trofee voor de beste mannelijke revelatie. Precies als zijn idool Stromae combineert hij artistiek talent met familiale betrokkenheid. Hij heeft pas een gloednieuw album uit, Regarde moi.

België mag trots zijn dat het artiesten heeft met zo veel internationale uitstraling.