Belg wint eerste prijs op internationale streetartwedstrijd

31/01/2022

De Belg Nigel Leirens heeft de eerste prijs gewonnen op een internationale streetartwedstrijd met zijn werk The Girl with the Windmills, dat prijkt op een gebouw in het Oost-Vlaamse Lokeren.

De wedstrijdjury van Street Art Cities, ook wel de ‘jagers’ genoemd, screent zowat 900 steden in meer dan 80 landen wereldwijd op zoek naar de beste muurschilderingen. Deze organisatie, ontstaan in 2016, is flink gegroeid dankzij de creatie van een app waarmee haar leden, allemaal streetartfans, de werken kunnen oplijsten. Momenteel staan er ruim 37.000 op de site. Maandelijks stemmen ze online voor hun favoriete werk.

Uit de shortlist van de 25 beste werken wereldwijd wordt de uiteindelijke winnaar gekozen.

Vorige maand ging men dus massaal achter The Girl with the Windmills staan. De muurschildering stelt een jonge zwarte vrouw van Afrikaanse origine voor met een vogel langs de hand en een hoofddoek geknoopt zoals een tulband. In een interview zegt de in Gent geboren Nigel Leirens dat hij zijn talent zal inzetten om de straten van de bekende carnavalstad Aalst, waar hij thuis is en ook zijn hart naar uitgaat, op te vrolijken en wat meer kleur te geven.

Bekijk zijn portfolio, met het bekroonde werk