Belg uitgeroepen tot European Wildlife Photographer of the Year

02/04/2019

Fotograaf Martin Steenhaut heeft de prestigieuze prijs European Wildlife Photographer of the Year 2019 gewonnen. Zijn natuurfoto’s moeten er ons allemaal bewust van maken hoeveel schoonheid er op onze planeet te beschermen valt.

Van de dertigtal fotografen die deelnamen aan de wedstrijd wist de Belg Martin Steenhaut de Federatie van Europese Beroepsfotografen (FEP) te overtuigen hem uit te roepen tot Europees Natuurfotograaf 2019. Dat heeft hij te danken aan een nevelige, bijna mysterieuze, foto van een groepje giraffen in de savanne gemaakt tijdens een reis naar Zuid-Afrika.

Martin Steenhaut werd geboren in Brussel en hij groeide op in Antwerpen. Als ukje al was hij in de ban van natuur en fotografie. De natuur gadeslaan en haar schoonheid proberen te vangen werden spontaan zijn passie. Via zijn werk wil hij de schijnwerper richten op natuurfotografie en het grote publiek doen nadenken over al die schoonheid die we op onze planeet moeten beschermen.

Meermaals viel hij in de prijzen, op nationale en internationale wedstrijden. Vorig jaar won hij de Grand Prix 2018 du Concours International de Photo Nature in Namen.

Deze natuurliefhebber fotografeert zowel landschappen als wilde dieren, in kleur en in zwart-wit. Zin om zijn werk te ontdekken en te bewonderen? Surf dan naar zijn website.