Belg schittert in de New York Botanical Garden

12/04/2018

De New York Botanical Garden vormt dit jaar voor de 16e keer het decor voor de New Yorkse orchideeënshow. Bij elke editie staat een ander thema centraal, dit jaar verzorgt de Belgische bloemsierkunstenaar en hofleverancier Daniël Ost het jaarlijkse bloemenevenement.

Deze lente kunnen de New Yorkers genieten van de prestigieuze botanische tuin, aangevuld met installaties van Daniël Ost. Het thema dat hij voorop stelt is dat elke bloem uniek is. Hij zal de bloemen afzonderlijk van elkaar plaatsen zodat de eigenheid van elke bloem tot haar recht komt. Hoewel Ost reeds een mooie carrière heeft uitgebouwd, is dit evenement toch een uitdaging door de indrukwekkende schoonheid van de setting.

Daniël Ost begon in 1979 met de bloemistenzaak ‘Floreal’ in het Waasland, waar hij nog steeds woont en werkt. Ost heeft een wereldwijd klantenbestand. Zo leverde hij bloemdecoratie voor het huwelijk van een sjeik in de woestijn, voor de heilige tempels in Kyoto en voor het festival Tomorrowland. Met de initiatieven ‘Daniël Ost @ Home’ of ‘Daniël Ost @ work’ bezorgt hij elke week verse bloemen bij klanten thuis of op het werk.  Sinds 2017 is Ost officieel hofleverancier. Eerder zorgde hij al voor de bloemdecoratie op het kerkelijk huwelijk van koningin Mathilde en koning Filip.

De werken van de Belgische kunstenaar zijn nog tot 22 april te bewonderen in New York.