Antwerpen almaar aantrekkelijker voor investeerders

18/02/2021

De stad Antwerpen klimt naar de tweede plaats in de prestigieuze Europese rangschikking van de Financial Times 2020-2021. Een bekroning voor haar strategie die mikt op internationale investeringen.

Een expertenteam vergeleek het potentieel aan internationaal ondernemerschap van ruim 300 Europese steden. In de categorie grote steden (de lijst rangschikt steden volgens hun grootte: metropolen, grote, middelgrote en kleine steden) klimt de Antwerpse metropool naar de tweede plaats, pal achter Glasgow en voor andere als Manchester, Hamburg en Bordeaux.

Die vier plaatsen vooruit tegenover de vorige rangschikking dankt de stad aan haar strategische plannen. Om buitenlandse investeringen aan te trekken zijn forse bedragen toegezegd  in domeinen als digitale innovatie, duurzame chemie en detailhandel. De jury, die Businessinantwerp.eu een van de meest moderne, functionele en informatieve websites noemt, prees ook de digitale marketingstrategie van de stad.

Ook uitstekende verbindingen met de wereld via de haven, de nabije luchthavens, een goed spoor- en wegennet en een hoogstaande en snel groeiende digitale infrastructuur zijn uiteraard troeven waardoor Antwerpen op buitenlandse investeerders een sterke aantrekkingskracht uitoefent.

Trouwens, de experts die de Financial Times in de arm nam, rekenen Antwerpen zonder schroom tot de eerste tien steden ter wereld qua economisch potentieel.