Antwerp Fashion, een topacademie

06/01/2020

De Antwerp Fashion Academy is verkozen tot een van de 25 beste modeopleidingen ter wereld. De ranglijst is opgesteld door Fashionista.com, een modewebsite met bijna twee miljoen volgers op Facebook.

Elk jaar stelt de site een lijst op van de beste modeacademies ter wereld. De rangschikking is gebaseerd op een enquête onder duizenden studenten. De gehanteerde criteria zijn: de kwaliteit van de opleiding, de werklast, de begeleiding van de studenten, de kostprijs, maar ook de plaats en de reputatie van de academie. Toekomstige studenten krijgen zo een totaalbeeld van de beste scholen.

Er staan vooral Amerikaanse en Britse academies in de lijst. Antwerpen is als een van de weinige Europese steden die worden genoemd een uitzondering! De 25 scholen staan gewoon door elkaar vermeld, in alfabetische volgorde.

Fashionista.com beschrijft de Antwerpse academie als: ‘een toonaangevende kunst- en designschool, met een beperkte maar gewaardeerde modeopleiding die aanzet tot experimenteel en conceptueel designen.’

Voorts noemt de site de school van hoog niveau. Toegangs- en eindexamen zijn zwaar en de opleiding is streng: ‘De studenten bestempelen het hele artistieke parcours als moeilijk, want er wordt veel van ze verwacht. Je moet stevig in je schoenen staan en durven om je creativiteit te bewijzen. Constant de lat hoger leggen en proberen beter te worden’, zegt hoofd van de modeafdeling van de academie Walter Van Beirendonck.