Angèle, reuzepopulair voor haar concerten

20/02/2020

Angèle wint op de Victoires de la Musique de prijs voor beste concert.

In 2019 raakt de carrière van Angèle echt in een stroomversnelling. Haar album Brol wint diamant en is het bestverkochte in Frankrijk. Zij wordt verkozen tot Franstalige artieste van het jaar op de NRJ Music Awards en treedt op in België, Frankrijk, Canada en zelfs de Verenigde Staten.

De teksten van de jonge Brusselse zijn hedendaags, gaan over het leven van alledag, met poëzie en een vleugje humor. Wat wellicht haar concerten buitengewoon maakt, is dat haar publiek haar liedjes uit het hoofd kent, en niet alleen het refrein. Bijna alle nummers van haar album Brol zijn een hit en ook dat is vrij uitzonderlijk.

Ze spreekt over de leefwereld van jonge meisjes van haar leeftijd: sociale media, imago, seksisme, geld, homoseksualiteit.

Op 24 jaar stond de jonge vrouw al in de Olympia, een ware triomf in een zaal in lichterlaaie, en vormde ze een duo met haar grote broer Romeo Elvis, Yseult of Hélène Ségara. Zingen op de scène is haar echte geluk, ze is tegelijk professioneel en spontaan. Wedden dat ze nog lang die frisheid bewaart