Alexander De Croo wordt Young Global Leader

17/03/2015

Alexander De Croo, federaal Vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post, werd door het World Economic Forum (WEF) aangeduid als één van de Young Global Leaders 2015. Het Forum van Young Global Leaders werd elf jaar geleden door het WEF opgericht als een netwerk van leidende figuren in de wereld van economie, technologie en internationale samenwerking.

De komende vijf jaar zal Alexander De Croo als Young Global Leader binnen het WEF vooral werken op de internationale ontwikkelingsproblematiek, mensenrechten en inclusieve economische groei. Hij zal ook aandacht geven aan het belang van digitalisering voor de ontwikkelingsagenda, een thema dat nauw aansluit bij zijn bevoegdheden Ontwikkelingssamenwerking en Digitale Agenda en dat België proactief mee op de internationale agenda wil zetten.

De Croo was al twee jaar actief binnen het WEF als vicevoorzitter van de Global Agenda Council on Ageing, de denktank en discussiegroep van het WEF die focust op de kansen die de vergrijzing inhoudt. Hij nam ook deel aan een aantal bijeenkomsten van het WEF in Genève en Dalian (China).

Als Young Global Leader treedt de Open Vld'er in de voetsporen van zijn partijgenoot Vincent Van Quickenborne. Ook Drupal-oprichter Dries Buytaert en koningin Mathilde zijn Belgische alumni van het forum van Young Global Leaders.