18 Belgische opleidingen in top 50

22/03/2016

Er zijn aan de Belgische universiteiten en hogescholen 18 opleidingen die binnen hun discipline tot de top 50 van de wereld behoren. Dat blijkt uit de zopas gepubliceerde 'QS World University Rankings'. Vorig jaar telde ons land 12 opleidingen in deze ranglijst.

De KU Leuven is goed voor het leeuwendeel van de Belgische vermeldingen in de lijst. Maar liefst 11 opleidingen van de Leuvense universiteit bemachtigden binnen hun discipline een plaats binnen de top 50. De opleiding tandheelkunde scoort het beste, met een 7de plaats.

De andere Belgische onderwijsinstellingen die een plaats in de top 50 veroverden, zijn de Universiteit Gent (3 opleidingen), Université Catholique de Louvain (2), Conservatoire Royal de Bruxelles (1) en Université de Liège (1).

Quacquarelli Symonds stelt jaarlijks een lijst op van de beste universiteiten ter wereld, de beste opleidingen per discipline en de beste faculteiten. In deze 6de editie werden 42 disciplines in 945 universiteiten verspreid over meer dan 60 landen onderzocht. Bij elke opleiding bekijkt QS de academische reputatie, de impact van het onderzoek en de reputatie van de werkgever. Bij het opstellen werd rekening gehouden met het advies van 76.798 academici en 44.426 werkgevers, alsook met de analyse van 28,5 miljoen onderzoekspapers en meer dan 113 miljoen citaties.