Zet Marsupilami mee in de bloemetjes in het Belgisch Stripmuseum

08 september 2022 - 15 januari 2023
Bruxelles

Misschien bent u het al tegengekomen in een bibliotheek of op een rotonde in Charleroi, dat rare beest met zijn zwartgevlekte gele vacht. Het is niemand minder dan de Marsupilami. Die stripheld met zijn expressieve ogen en onmetelijke staart viert vandaag zijn 70e verjaardag in het Belgisch Stripcentrum. Hoeba hoeba!

Hij kroop in 1952 uit de tekenpen van André Franquin, in het album Robbedoes en de erfgenamen. HIj krijgt de status van echte stripheld in Het nest van de Marsupilami’s, waar zijn ontelbare avonturen zorgen voor verwondering en gelach.

Hij ontpopt zich van nevenfiguur tot held en vestigt zich met zijn familie in het hart van de jungle van Palombië . Trouw, intelligentie en kracht zijn zijn hoofdtroeven; in alle albums nemen ze ons mee op tal van avonturen.

Marsupilami werd ook bewerkt voor televisie en film. Eerst voor het kleine scherm, met een tekenfilmreeks waar hij de held is van bewogen lotgevallen voor hij opduikt op het grote scherm, in de komedie In het spoor van de Marsupilami van Alain Chabat, die in 2012 in de zalen kwam.

Het Belgisch Stripcentrum heeft zijn habitat nagebouwd; zo voelt hij zich vier maanden lang helemaal thuis. In die jungle ontdekt u de originele platen, getekend door onder meer Batem, Franquin, Frank Pé en Goum. U komt terecht in het levendige universum van de Marsupilami, dankzij het decor maar ook de verzamelobjecten, tekeningen en de activiteiten voor klein én groot.

Afspraak in het Belgisch Stripcentrum, een schitterend gebouw van Victor Horta, voor de gelegenheid omgebouwd tot Palombiaanse jungle.

We wensen onze Marsupilami een gelukkige verjaardag!