Tijd om de koninklijke serres te bezoeken

14 april 2023 - 07 mei 2023
Brussel

Naar jaarlijkse traditie zijn de Koninklijke Serres van Laken van half april tot begin mei weer open voor het publiek.

Palmbomen, azalea's, subtropische planten. Het zijn maar enkele van de botanische wonderen die je kunt verwachten bij een bezoek aan de serres. Bezoekers kunnen zich vergapen aan allerlei mooie en exotische planten in het Palmenplateau, de Embarcadère, de Congoserre, de Wintertuin en de Oranjerie.

Bezoekers kunnen kiezen tussen een korte route van ongeveer anderhalf uur, of een langere route die ongeveer een uur langer duurt. Met deze optie krijgt u niet alleen de serres te zien, maar ook de tuinen, die een aantal opmerkelijke doorkijkjes bevatten, waaronder tempelruïnes en een rozenboog.

De korte route kan zelfs 's nachts worden gedaan, want er zijn nocturnes op vrijdag, zaterdag en zondag en op maandag 1 mei.

Wist u dat de kassen zijn ontworpen door Alphonse Balat? Misschien heeft u wel eens van hem gehoord, maar als dat niet zo is, kent u vast en zeker zijn leermeester, de gevierde Belgische architect Victor Horta.

Meer informatie en tickets vindt u hier, dus als u rond die tijd in Brussel bent, reserveer dan alvast en geniet van het prachtige decor! Als je die dag wilt vullen met nog meer leuke sightseeing, ga dan zeker langs bij het nabijgelegen Atomium.