Regenboogsfeer in de straten van Brussel

03 May 2019 - 19 May 2019
Brussel

De Belgian Pride is terug! Zoals elk jaar brengt de hoofdstad hulde aan diversiteit en aan de LGBTI+-gemeenschap. Op 3 mei 2019 stak de 24e editie van het Belgian Pride Festival van wal. Tot 19 mei zorgt het voor kleur en animatie in de straten van Brussel.

Thema dit jaar is All for One. Daarmee onderstreept de Belgian Pride dat ieder mens uniek is en recht heeft op zijn plaats in de maatschappij, zonder de minste discriminatie te moeten ondergaan. De Pride valt samen met de Werelddag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei.

Twee weken lang zijn overal in de hoofdstad allerlei activiteiten gepland: bewustmakingscampagnes, optochten, voorstellingen, debatten, workshops … Voor de gelegenheid steekt de stad Brussel de regenboogvlag van de diversiteit uit, en zelfs Manneken Pis tooit zich met de regenboogkleuren.

Klap op de vuurpijl van twee weken feesten is het weekend van 17 tot 19 mei. Dan zorgt het Rainbow Village voor animatie in de Sint-Janswijk, met doorlopend concerten op vrijdagavond. Op zaterdagnamiddag trekt de traditionele parade door de centrumstraten. Op de Kunstberg verrijst het Pride Village, waar een 60-tal organisaties die ijveren voor de rechten van de LGBTI+-gemeenschap samenkomen. Het Rainbow Village houdt de stad op zondag in vuur en vlam, een mooie afsluiter van de feestelijkheden.

Nadere info over alle activiteiten van de Belgian Pride vindt u op de officiële website.