Punkbeweging komt naar het museum!

03 december 2019 - 26 april 2020
Brussel

PUNK GRAPHICS. Too Fast to Live, Too Young to Die nodigt het publiek uit de beeldtaal van de punkbeweging van de jaren ’70 en ’80 te ontdekken. Honderden beelden die je moét zien, in het ADAM-Brussels Design Museum, nog tot 26 april 2020.

Eerst liep deze tentoonstelling in het Museum of Arts and Design voor het Amerikaanse publiek, nu komt ze naar Europa. Ze is gebaseerd op de privécollectie van Andrew Krivine, een New Yorkse bankier, die zowat de grootste collectie grafisch werk ter wereld bezit.

Deze beelden, vaak met lijm en schaar ineengeknutseld, zeggen veel over de stijl van de punkbeweging: liever fantaseren en experimenteren dan zich te schikken naar de nieuwe praktijken in de grafische sector. De expo wijst ons op de sterke houding tegen het establishment van de punkcultuur.

We leren er hoe deze tegencultuur de opvattingen inzake grafische kunst heeft getransformeerd. Het publiek krijgt videobeelden te zien uit zowel de modebranche als van visuele kunsten. Die kunstwerken, gemaakt door amateurs en professionals, tonen ons dat er hier geen sprake is van hiërarchie.

Tot slot komen typisch Belgische voorbeelden aan bod, zoals concertaffiches van punkbands op locaties als het Koninklijk Circus of originele platenhoezen. Ook Belgische artiesten krijgen aandacht, met hun albumhoezen.

Nadere info vindt u op de site l’ADAM.