Nieuwe tentoonstelling In de auto met Kuifje

01 juni 2020 - 31 augustus 2020
Louvain-la-Neuve

In de auto met Kuifje, zo heet de tijdelijke tentoonstelling die zopas de deuren heeft geopend in het atrium van het Musée Hergé in Louvain-la-Neuve.

Ze toont de bezoekers op miniatuurformaat de 18 auto’s uit de beroemde albums van Hergé, die dol was op sportwagens. Overal in de Kuifje- albums duiken auto’s op, tijdens een wilde achtervolging of gewoon achteloos voorbijrijdend. Zowel modellen die Hergé had gekocht of getest en waar hij een detail bij tekende om waarheid met fictie te vermengen.

De schaalmodellen in de vitrines zijn ontworpen door 3D-specialisten, op basis van de uitgebreide documentatie die Hergé gebruikte voor zijn tekeningen. Mis tijdens uw bezoek zeker de video niet waarin getoond wordt hoe die oldtimers in 3D worden gemaakt. U kunt ook gratis een speciale app downloaden op uw smartphone om te luisteren naar de audiogids.

Zegt In de auto met Kuifje u wat? De tentoonstelling loopt tot eind deze zomer, in het Nederlands, Frans en Engels en de toegang is begrepen in het entreekaartje voor het museum.