Magritte in La Boverie zien, beleven en gewaarworden

18 november 2021 - 06 maart 2022
Liège

Tot in maart 2022 neemt museum La Boverie in Luik u mee op een immersieve wandeling langs het werk van de grote Belgische surrealist, René Magritte. De bezoekers kijken geëmotioneerd naar zijn creaties, die niet vatbaar zijn voor enige rede en gesublimeerd worden door de moderne technologie.

Een van Magrittes schilderijen heet Le peintre qui invoque les mystères du monde. Op Inside Magritte kunt u de mysteries van het creatieve universum van de meester verkennen, via bewegende wolken of appels waaruit het begint te regenen. Voor het Luikse museum is het een eerste ervaring met immersief tentoonstellen. U kunt 160 werken van de schilder observeren in 360°-projectie.

 

De expo volgt een traject, in acht chronoligische hoofdstukken, dat u actief en ludiek meesleurt in het universum van de meester. Hou in de spiegelzaal halt om de caleidoscopische beelden te bekijken. Als u belang stelt in het verband tussen Magritte en film, zal de documentaire daarover u zeker boeien. Of vlij u neer in een fauteuil met virtualrealitybril en laat u onderdompelen in het zo bijzondere universum van de schilder, de perfecte illustratie van het Belgische surrealisme, dat de band tussen voorwerp en zijn voorstelling bespeelt.

 

Bereid uw bezoek voor op de site van La Boverie