Lego 4 maanden te gast in Train World

02 October 2018 - 31 March 2019
Schaarbeek

Speelgoedreus Lego strijkt neer in Train World, het spoorwegmuseum naast het station van Schaarbeek. Deze tijdelijke expo kijkt op een andere manier naar de evolutie in de wereld van treinen, op een plek waar verleden en toekomst tegen een speciaal ingerichte decor tot hun recht komen.

Na Kuifje in 2016 mag deze keer Lego Train World inpalmen. De Deense gigant kon surfen op de golven van elektrische treinen en schaalmodellen. Het museum, dat in drie jaar tijd op 400.000 bezoekers over de vloer kreeg, hoopt dat dit partnerschap nog extra volk zal lokken. Tussen de vaste collectie door staan unieke maquettes van locomotieven in Lego. De kleintjes (maar ook de groteren) kunnen zich op woensdag, in het weekend en tijdens de schoolvakantie uitleven aan de speeltafels die vol liggen met de befaamde gekleurde bouwblokjes.

Voorts kunnen gezinnen in Train World proberen het Lego-raadsel op te lossen en daarbij de inzet, Lego-dozen, te winnen. Trouwens, de NMBS heeft een van haar treinen overschilderd in de kleuren van het evenenemt. Sinds oktober rijdt die over het hele Belgische spoorwegnet rond.

Wilt u dat alles zien, zak dan uiterlijk op 31 januari 2019 af naar het station van Schaarbeek. Met de trein uiteraard.

Meer info op http://www.trainworld.be/nl/lego-r-beleving-in-train-world

Wegens het succes is de tentoonstelling verlengd tot 31 maart 2019.