Kunstwandeling in de straten van Luik

13 augustus 2020 - 31 oktober 2020
Luik

Nog tot 31 oktober loopt in Luik de 4e editie van de triënnale Art Public, een initiatief van de Commission des Arts de Wallonie, de stad Luik en de provincie Luik, na Namen in 2011, Doornik in 2014 en Charleroi in 2017.

Aan achttien kunstenaars werd gevraagd werk te integreren in het stadsweefsel. De kunstwerken staan opgesteld in de vier uithoeken van het centrum, langs een wandeltraject. Mogelijk leren ze u de wijk beter kennen, de buurtbewoners begrijpen en steekt u nog iets op van het Luikse erfgoed ook.

Het thema was vrij te kiezen, zolang het maar aansloot bij het architecturale, stedelijke en vooral humane karakter van de voorgestelde plaatsen. Die zijn gekozen op grond van het aantal bezoekers dat ze lokken en hun historische en maatschappelijke betekenis. Zes werken langs het traject (twee fresco’s en vier beeldhouwwerken) gaan niet meer weg. Met name Liège Love City van Michael Dans, een hand in de vorm van een hart, en Le Phylactère van Emilio López-Manchero.

Elke artiest blinkt uit in een ander domein of andere techniek: Adèle Renault, met haar verbluffende duif, in de schilderkunst, Pol Pierart in de fotografie of Eva Evrard, met haar 50 gezichten die de nieuwsgierige voorbijganger verbaasd bespieden, in boetseerkunst en keramiek.

Alle nadere praktische info, ook over de rondleidingen, staat op de website.