Keith Haring meer dan een kunstenaar... in Bozar

13 December 2019 - 19 April 2020
Brussel

Fans van de jaren '80, mis de overzichtstentoonstelling gewijd aan Keith Haring in Bozar niet. Dompel je onder in de wereld van New York in de jaren tachtig met deze kunstenaar uit de omgeving van Andy Warhol.

Deze grote overzichtstentoonstelling toont de vele facetten van de kunstenaar. Collages, krijttekeningen, video's, grote gekleurde fresco's, carrosserie-elementen, posters, .... meerdere dragers waar je de eigen kleine silhouetten van de kunstenaar direct kunt herkennen.

In zijn korte carrière bezette hij niet alleen kunstgalerijen, maar ook en vooral de ruimtes van de stad: metrogangen, straten, nachtclubs. Hij deelt zijn kunst met iedereen en de onderwerpen waarmee hij zich bezighoudt (racisme, homofobie, religie, aids) zijn die van New York op dat moment, maar niet alleen dat....

De scenografie van de tentoonstelling neemt ons mee naar werelden variërend van zwarte muren voor de tekeningen van de nachtwereld tot roze muren voor zijn werk over de aids-epidemie of een nachtclubsfeer voor zijn fluorescerende schilderijen.

De hectische man die soms 50 doeken per dag schilderde, een activist buiten zijn werk, was betrokken bij de strijd tegen aids en kinderhulp waaraan hij in 1990 stierf, maar liet een werk na dat tot op de dag van vandaag alle generaties treft.