Gent Jazz: tien dagen muziek in een van de leukste steden van België

06 juli 2023 - 15 juli 2023
Gent

Gent Jazz editie 2023 is begonnen, tien dagen van uiterst opwindende en inspirerende muziek van artiesten uit België en daarbuiten!

In België betekent zomer festivals. Zodra het ene eindigt, begint het andere. Rock Werchter ligt amper achter ons en daar is Gent Jazz al,  met afwisselend vervormde vette gitaarmuziek en pophits tegen subtielere geluiden.

Jazz is de ‘rode draad’ door het festival, maar het gaat breder. In de line-up vinden we bekende namen terug, als Hooverphonic of Isolde Lasoen (zij was ooit de drumster van onder meer DAAN en Absynthe Minded).

Nog een grote Belgische act op het festival is de samenwerking tussen het Brussels Jazz Orchestra en het legendarische jazztrio Aka Moon. Hun drummer, Stéphane Galland, treedt ook op met zijn Rhythm Hunters, waar muzikanten uit Japan, Frankrijk, Tunesië en Nederland deel van uitmaken.

Uiteraard zijn ook internationale toppers te gast, met namen als Marcus Miller, Mavis Staples, Herbie Hancock en Norah Jones. Op het hoofdpodium maken zij van hun concert in alle opzichten een onvergetelijke beleving.

Gent Jazz steunt ook jong jazztalent. Het richt de schijnwerpers op ambitieuze projecten, geeft ze een platform én een financiële duw.

Zin om er ’s flink in te vliegen met al die jazz … als de bliksem naar hun website en koop die tickets voor ze weg zijn!