Expo Wim Delvoye in Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

22 March 2019 - 21 July 2019
Brussel

In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België loopt van 22 maart tot 21 juli een grote tentoonstelling van kunstenaar Wim Delvoye.

De bezoeker beweegt zich tussen vaak monumentale creaties van de kunstenaar, die bekend is om zijn humor en zijn voorliefde voor technologische experimenten. Hij maakt een echte tijdreis, vanuit het verleden en zijn tradities via onze tijd naar de toekomst. Oost en West, technologie en wetenschappen lopen door elkaar.

De expo is opgebouwd rond drie hoofdthema’s: onlinevideospelletjes, een retrospectief van de voorbije twintig jaar en tot slot een dialoog met de grote kunsthistorici.

Van de 70 werken zijn er 15 nooit eerder getoond: getorste standbeelden, bas-reliëfs geïnspireerd op videospelletjes en andere tot kunst verheven dagelijkse voorwerpen. Een reis door een indrukwekkend oeuvre, dat zijn multidisciplinariteit belicht.

Wim Delvoye werd geboren in 1965 in Wilrijk, woont momenteel afwisselend in Gent en Brighton, is ver buiten onze grenzen bekend en exposeerde met name in Azerbeidzjan, Québec, Rusland en zijn laatste expo in België dateert van 10 jaar geleden.

Alle details van de expo vindt u op https://www.fine-arts-museum.be/nl/tentoonstellingen/wim-delvoye.

Meer over Wim Delvoye