Expo Night in the Garden of Love: er is kunst na de dood

22 juni 2023 - 13 augustus 2023
Brussel

WIELS Centrum voor Hedendaagse Kunst is getransformeerd in een boeiende virtualrealityzone waar de Britse artiest Shezad Dawood de dialoog aangaat met wijlen Yusef Lateef.

Lateef, geboren als William Huddleston, overleed in december 2013, 93 jaar jong. Hij was een Amerikaanse jazzmuzikant, componist en het brein achter wat bekend is als ‘autofysiopsychische muziek’, die uitgaat van ‘een verhoogd bewustzijn en als doel heeft de zintuigen tegelijk fysiek, mentaal en spiritueel te stimuleren’, zegt Dawood.

Logisch dat de Brit een deel wilde zijn van dat verhaal … en zo werd de expo Night in the Garden of Love gecreëerd, momenteel te zien in WIELS. Zoals ongeveer een brouwerij veranderde in een museum, zo ook veranderde de gelijknamige novelle van Lateef uit 1988 in een expo.

Zoals musici tijdens het improviseren met elkaar interageren gaat Dawood in dialoog met het werk van Lateef. De expo draait rond tekeningen van Yusef Lateef en toont de Mutant, een personage uit de novelle Night in the Garden of Love, in virtual reality … en in het échte leven!

Als u in de ban raakt van WIELS, ga er dan op af maar lees eerst de praktische info!