Expo BIOTOPIA in Namen

30 juni 2022 - 27 november 2022
Namen

Op de citadelsite in Namen loopt tot 27 november in het Pavillon de collectieve tentoonstelling BIOTOPIA. Een reeks kunstwerken prikkelen uw gevoel voor alles wat leeft en voor het leefmilieu.

Biotopia, een samentrekking van Biotope en Utopie, dompelt ons onder in het universum van de levende wezens die onze planeet bevolken en stelt tegelijk de centrale rol van de mens daarin ter discussie. Het is een vervolg op de tentoonstelling Humans/Machines van vorig jaar op dezelfde site die aan de hand van de digitale cultuur de grenzen van de artificiële intelligentie wilde aantonen, met haar mogelijke risico’s voor onze mentale gezondheid of onze vrijheden.

De rode draad in de tentoongestelde werken van de 30-tal kunstenaars is ons vanuit een ander standpunt laten kijken, door ons pal in niet-menselijke samenlevingen onder te dompelen om er op een poëtische en interactieve manier de verscheidenheid van te ontdekken. Muren slopen en kunst, wetenschap en cultuur vermengen prikkelt de kritische geest van de bezoeker en maakt dat hij zich openstelt voor nieuwe inzichten.

Voor een optimale beleving van de expo staan talrijke medewerkers klaar om alle vragen te beantwoorden die deze uitdagende kunstwerken bij de gewone sterveling kunnen oproepen. Heel slim bekeken.

Biotopia kan je bezoeken op de esplanade van de citadel in Namen, tot 27 november, in die prachtige parel van een paviljoen. Het gebouw lijkt op een sterrenwacht en is ontsproten aan de verbeelding van de Naamse architect Patrick Génard.